Producători

Buletin de știri

Masina de semanat manuala Afisare la marime maxima

Masina de semanat manuala

Semanatoarea manuala face posibila semanarea oricarei culturi de la mac pana la porumb folosind sistemul "bob cu bob".

Modelul K-1 reprezinta modelul de baza. La acest model rotile sunt pe cele doua parti laterale ale semanatoarei montate direct pe ax.


Detalii

850,00 RON

3 alte produse din aceași categorie:

1

Semanatoarea manuala face posibila semanarea oricarei culturi de la mac pana la porumb folosind sistemul "bob cu bob". Semanarea se face cu ajtorul unui aparat de distributie tip disc vertical rotativ cu lingurite/cupe. Cupele se schimba in functie de tipul/dimensiunea semintei. Schimbul se face usor si rapid.

Pe disc se pot monta un numar maxim de 24 lingurite. Diametrul discului este de 80 cm, deci cu o rotatie completa se poate semana pe o distanta de 80 cm, si in functie de numarul cupelor, numarul semintelor poate fi intre 1 si 24.

Dimensiunea cupei de incarcare se alege in functie de dimensiunea semintei, sau mai mare in cazul in care se doreste dozarea mai multor seminte impreuna.Cupele se monteaza pe disc, deasupra palniei in unghi de 45 grade, adica in pozitie de golire. Se monteaza prin simpla apasare pana ce cama din capatul tijei linguritei se fixeaza in locasul din disc. Pentru demontare se trage usor.Nivelul semintelor din rezervor trebuie sa fie constant, pentru ca linguritele sa poata doza seminte la fiecare rotatie, dar sa nu arunce din greseala seminte in palnie si cu tija. Nivelul constant se regleaza cu ajutorul unui subar.

Adancimea se regleaza intre 0-7 cm cu ajutorul plugului.

Canalul se realizeaza cu ajutorul unui brazdar de tip pana, pe care, dupa caz se poate monta si o greutate suplimentara.

Semanatoarea are in dotare 11 seturi de lingurite de diferite dimensiuni. 8 seturi au 24 si 3 seturi au 12 lingurite. In cazul in care nu se folosesc 24 lingurite, in locurile ramase libere se vor monta tije fara cupa, pentru evitarea infundarii locasului.